• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δημιουργίες μαθητών
  • Ε' Τάξη

Δραστηριότητα με το MS-EXCEL "Τα έξοδά μου"

Η δραστηριότητα αυτή είχε στόχους έτσι ώστε τα μεγαλύτερα, κυρίως, παιδιά:

  1. Να εξοικειωθούν τα παιδιά με περιβάλλον φύλλου υπολογισμών.
  2. Να εξασκηθούν τα παιδιά στη δημιουργία τύπων υπολογισμού σε λογισμικό υπολογιστικού φύλλου, όπως και στην πρακτική χρήση απλών «συναρτήσεων».
  3. Να γνωρίσουν την πολλαπλή αναπαράσταση ποσοτικών μεγεθών και να εξασκηθούν στις συγκρίσεις μέσω των γραφημάτων που έμαθαν να κατασκευάζουν.
  4. Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την έννοια της «μεταβλητής» ποσότητας μέσα από τη χρησιμοποίηση αναφορών κελιών με σχετικό & απόλυτο τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ασφαλές διαδίκτυο

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του Ε2, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ασφαλής πλοήγηση

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του Ε1, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Το Ε1 σκηνοθετεί...

Οι μαθητές του τμήματος Ε1 χρησιμοποιούν τη φαντασία και τις δεξιότητές τους και δημιουργούν βίντεο κλιπ που τους εκφράζουν.

Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό Windows Movie Maker.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι εργασiες των μαθητών δημοσιεύονται με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr