• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δημιουργίες μαθητών
  • Γ' Τάξη

Διαθεματική δραστηριότητα: "The ant and the cricket"

antcricket

Διαθεματική δραστηριότητα στα μαθήματα των ΤΠΕ και των Αγγλικών ολοκλήρωσαν οι μαθητές του Γ2.

Συνδυάζοντας πληροφορίες και δεδομένα από το κεφάλαιο 3 του σχολικού εγχειριδίου των Αγγλικών "Magic book 2", καθώς και παραστάσεις και εικόνες από τη θεατρική παράσταση "Ταξιδεύοντας με τον Τζέιμ", την οποία παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου κατά την ίδια περίοδο, χρησιμοποίησαν το λογισμικό Tuxpaint στο μάθημα των ΤΠΕ, και δημιούργησαν εξαιρετικές ζωγραφιές εμπνευσμένες από την όλη τους αυτή εμπειρία.

Διαβάστε Περισσότερα

"Τα αλουμίνια ανακυκλώνονται"

anakyklwsh

Διαθεματική δραστηριότητα με θέμα την ανακύκλωση ολοκλήρωσαν οι μαθητές του Γ2 τμήματος του σχολείου μας. Εμπνευσμένοι από δραστηριότητες των μαθημάτων της Γλώσσας και της Φιλαναγνωσίας δημιούργησαν το δικό τους μικρό θεατρικό σχετικά με την ανακύκλωση, με τίτλο "Τα αλουμίνια ανακυκλώνονται".

Επίσης δημιούργησαν σχετικές αφίσες καθώς και έκαναν και κάποιες κατασκευές που τους χρησίμευσαν στο θεατρικό.

Η δραστηριότητα ολοκληρώιηκε στο μάθημα της Φιλαναγνωσίας, όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τις εξής σχετικές ιστορίες: "Δώσε μου μια δεύτερη ευκαιρία", Στων σκουπιδιών τη γειτονιά έναν καιρό και μια φορά...", και "Ο κύριος Ουλτραμέρ".

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφή για γερά παιδιά [2]

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του Γ2, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφή για γερά παιδιά [1]

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του Γ1, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι διακοπές μας

Φέτος τα Χριστούγεννα ήταν αφάνταστα για εμάς τους τρεις. Μια Κυριακή της Πρωτοχρονιάς πήγα με την οικογένειά μου στην Αθήνα. Στην πόλη αυτή πήγα σ? ένα εμπορικό κέντρο, εκεί είχε μια μεγάλη έκθεση από ρομπότ που ήταν δεινόσαυροι.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων πήγα στα Καλάβρυτα. Εκεί πήγα στα χιόνια με την οικογένειά μου. Έκανα ski , έφτιαξα χιονάνθρωπο.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Τα πιο φανταστικά ωραία Χριστούγεννα της ζωής μου τα πέρασα στο νέο μου σπίτι. Πήγα στα χιόνια με τους γονείς και την αδελφή μου τη Ματίνα παίξαμε χιονοπόλεμο Και φτιάξαμε ένα χιονάνθρωπο. Πήγαμε για τα κάλαντα και τα είπαμε σε φίλους.

Νίκη, Γ1

  • 1
  • 2

Οι εργασiες των μαθητών δημοσιεύονται με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr