• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δημιουργίες μαθητών
  • ΣΤ' Τάξη

Παρουσιάσεις: "Ασφαλές Διαδίκτυο"

Στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2015 και μετά από παρακολούθηση σχετικών βίντεο, συζήτηση και αναστοχασμό, καθώς και σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές του ΣΤ2 αξιοποιούν τις ΤΠΕ κι εκφράζονται ψηφιακά με τον δικό τους τρόπο, δημιουργώντας αξιόλογες παρουσιάσεις με το λογισμικό Microsft Powerpoint.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημιουργία ερευνητικών εργασιών με Ms-Powerpoint

tpe

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, ασχολήθηκαν με την δημιουργία ερευνητικών εργασιών με τη χρήση του λογισμικού Ms-Powerpoint και του διαδικτύου.

Πολλά και διαφορετικά θέματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας (δυάδες), μερικά από τα οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια:

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν...τα παραμύθια των παιδιών!!!"

paramy8ia paidivn

Δείτε τη συλλογική εργασία παραγωγής γραπτού λόγου, των μαθητών του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου μας, με τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν...τα παραμύθια των παιδιών!!!".

Πρόκειται για μια δουλειά που ξεκίνησε από μία άσκηση, με τεχνική καθοδήγησης τις ημιτελείς φράσεις.

Τα κείμενα δακτυλογραφήθηκαν και εικονογραφήθηκαν, με εικόνες σχετικές με τη θεματική του κάθε παραμυθιού. Το αποτέλεσμα ήταν η παρακάτω αυτοέκδοση των 138 σελίδων.

Διαβάστε Περισσότερα

"Τα σιγανά ποταμάκια να...φοβάσαι"

siganapotamia

Το διαθεματικό εκπαιδευτικό σενάριο, με τίτλο «Τα σιγανά ποταμάκια να? φοβάσαι», υλοποιήθηκε από τους μαθητές του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου μας στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης .

Το σενάριο αυτό είχε ως σκοπό να δουν και να αντιληφθούν οι μαθητές, με πιο παραστατικό τρόπο, το υδρογραφικό δίκτυο της Γης, καθώς και τη σημασία που έχει για τη ζωή του ανθρώπου, δρώντας ενεργητικά και όχι λαμβάνοντας απλά πληροφορίες για αυτό, σαν παθητικοί δέκτες. Συνδυάστηκε με το κεφάλαιο 14, "Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης" του βιβλίου της Γεωγραφίας της ΣΤ? τάξης.

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες με το MS-EXCEL

Οι δραστηριότητες αυτές είχαν στόχους έτσι ώστε τα μεγαλύτερα, κυρίως, παιδιά:

  1. Να εξοικειωθούν τα παιδιά με περιβάλλον φύλλου υπολογισμών.
  2. Να εξασκηθούν τα παιδιά στη δημιουργία τύπων υπολογισμού σε λογισμικό υπολογιστικού φύλλου, όπως και στην πρακτική χρήση απλών «συναρτήσεων».
  3. Να γνωρίσουν την πολλαπλή αναπαράσταση ποσοτικών μεγεθών και να εξασκηθούν στις συγκρίσεις μέσω των γραφημάτων που έμαθαν να κατασκευάζουν.
  4. Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την έννοια της «μεταβλητής» ποσότητας μέσα από τη χρησιμοποίηση αναφορών κελιών με σχετικό & απόλυτο τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ασφαλές διαδίκτυο [2]

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του ΣΤ2, κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Οι εργασiες των μαθητών δημοσιεύονται με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr