• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δημιουργίες μαθητών
  • Β' Τάξη

20 Νοεμβρίου, η ημέρα που τα παιδιά μετρούν τα δικαιώματά τους...

dikaiwmata4

H 20η Νοέμβρη είναι ημέρα ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών καθώς την ημέρα αυτή το 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών παγκοσμίως.

Τα 54 άρθρα της Σύμβασης καλύπτουν όλα τα αναγνωρισμένα δικαιώματα των παιδιών και χωρίζονται σε 4 βασικούς τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με αφορφή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι μικροί μαθητές του Β1 ασχολήθηκαν με σχετικές δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης.

Σε μία από αυτές και εστιάζοντας στα ζώα υπό εξαφάνιση στη χώρα μας, συζήτησαν, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, και εκφράστηκαν με το δικό τους τρόπο μέσα από τη ζωγραφική και τη δημιουργία κολάζ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ζωγραφική με θέμα "Χειμώνας"

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από αποτελέσματα δραστηριοτήτων στο εργαστήριο ΤΠΕ από τους μαθητές του Β2 κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Το υλικό είναι δανεισμένο από διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαιδευτικών/φορέων στους οποίους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παραμύθι: "Ο Διαμαντένιος ήλιος"

Στα πλαίσια της ώρας της φιλαναγνωσίας και μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένων σχετικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές του Β2 τμήματος, δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι!

Στη συνέχεια το καθαρόγραψαν και το εικονογράφησαν κιόλας! Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω η-βιβλιαράκι.

Διαβάστε Περισσότερα

Γράφω τα έθιμα του Πάσχα

pasxa

Μετά από δύο εβδομάδες αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα και κάνουμε νηστεία. Όλες τις μέρες πηγαίνουμε στην εκκλησία. Ο νονός μας φέρνει λαμπάδα, φτιάχνουμε κουλουράκια ή λαζαράκια, γιατί ο Χριστός ανέστησε το Λάζαρο.

Μόλις πάμε στην εκκλησία ο παπάς μας λαδώνει με λάδι στο πρόσωπο και στα χέρια. Την επόμενη μέρα βάφουμε τα αυγά κόκκινα από το θαύμα που έγινε και από το δάκρυ της Παναγίας. Στο καλάθι βάφτηκαν τα αυγά κόκκινα.

Την άλλη μέρα ακούμε τα τέσσερα Ευαγγέλια που τα οποία είναι χωρισμένα σε δώδεκα για να είναι πιο μικρά και επειδή είναι πολλά η εκκλησία σχολάει αργά.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Οι εργασiες των μαθητών δημοσιεύονται με τη σύμφωνη γνώμη τους.

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr