Επίσκεψη στη "Μέριμνα"

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές των τμημάτων της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο ατόμων με νοητική υστέρηση "Η ΜΕΡΙΜΝΑ" στην περιοχή Γηροκομειό.

Οι μαθητές είχαν ιδιαίτερη αγωνία αλλά και λαχτάρα συνάμα γιατί η επίσκεψη θα γινόταν σ'ένα διαφορετικό από πολλές απόψεις σχολείο που όμοιό του δεν είχαν ξαναεπισκεφθεί.

Μια μικρή αμηχανία αρχικά διαδέχτηκαν γρήγορα η χαρά και η ζεστή υποδοχή από τα παιδιά του οικοτροφείου και τις υπευθύνους κ. Αναστασίου και Μενούνου. Αφού στα παιδιά προσφέρθηκε αναψυκτικό ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό για τη λειτουργία του θεραπευτηρίου, τα προγράμματα που εφαρμόζονται και τις δραστηριότητες των εκπαιδευομένων. Παρέδωσαν στην υπεύθυνη τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει με μεγάλη προθυμία στο σχολείο.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια πηλού-αγγειοπλαστικής και γενικής χειροτεχνίας-ραπτικής. Έδωσαν στους εκπαιδευόμενους χριστουγεννιάτικες κάρτες και ημερολόγια που με πολύ μεράκι είχαν δημιουργήσει και αντάλλαξαν γλυκίσματα. Από τη πραγματικά όμορφη αυτή συνάντηση οπού υπήρχε εναλλαγή συναισθημάτων Αγωνία - Χαρά - Συγκίνηση - Περιέργεια - Θαυμασμός - Ελπίδα - Αγάπη, δε θα μπορούσε να λείψει η Μελωδία από τα κάλαντα που πλημμύρισε τις ψυχές μαθητών εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών στον περιβάλλοντα χώρο του θεραπευτηρίου. Ήμασταν διαφορετικοί (νομίζαμε) -- Είμαστε ίδιοι ( διαπιστώνουμε) -- ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ.

Φεύγοντας από το θεραπευτήριο μια ερώτηση υποβλήθηκε από όλους τους μαθητές: Πότε θα έρθουν αυτά τα παιδιά επίσκεψη στο δικό μας σχολειό;

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr