• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Erasmus+
  • Erasmus+ KA2: 'Eco Citizenship' [4]

Erasmus+ KA2: 'Eco Citizenship' [4]

Από 2 έως 5  Μαρτίου 2022 είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και στο σχολείο μας 12 ευρωπαίους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus 2020-1- FR01-KA229-079870_2  με τίτλο “Eco – Citizenship”, που υλοποιούμε τα δύο τελευταία χρόνια.

Εκπαιδευτικοί από την Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία και Πολωνία μοιράστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Δεμενίκων δημιουργικές ιδέες, εκπαιδευτικές εμπειρίες, προβληματισμούς και στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ετοίμασαν μια όμορφη τελετή υποδοχής με τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών,  λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς.

Επιπρόσθετα οι εταίροι μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν ελληνικά φαγητά  σε μια μικρή δεξίωση που οργανώθηκε προς τιμή τους από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, συμμετέχοντας στην υποδοχή των εταίρων μας, τους καλωσόρισε και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Πάτρα, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τους υποδέχτηκε θερμά στο Δημαρχείο της πόλης, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής και γνώρισαν την ελληνική κουλτούρα.

Μοναδικό μελανό σημείο στην επίσκεψη αυτή αποτέλεσε η απουσία των εκπαιδευτικών από την Λετονία, οι οποίοι παρακολούθησαν εξ αποστάσεως τις δράσεις, αφού δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν λόγω του πολέμου που διεξάγεται στη γειτονική τους περιοχή.

Ευχή όλων μας είναι να επικρατήσει γρήγορα η ειρήνη!

 


 

 

 

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr