• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Erasmus+
  • Erasmus+ ΚΑ2: 'Out and about' [2]

Erasmus+ ΚΑ2: 'Out and about' [2]

Από 23 έως και 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στην πόλη Μερσίνη της Τουρκίας,  η πρώτη διακρατική συνάντηση των σχολείων-εταίρων, στο πλαίσιο του Erasmus + 220  με τίτλο Out and AboutRaising Functional Knowledge through Outdoor Learning”.

Το σχολείο της Τουρκίας, Dr. İ. Kamil Tarhan Ιlkokulu, διοργάνωσε και φιλοξένησε, με ιδιαίτερη θέρμη, την πρώτη αυτή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και των εταίρων μας από τη Σερβία και την Μάλτα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Μερσίνη οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μια σειρά συναντήσεων, όπου συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν οι δράσεις του 1ου έτους και διευθετήθηκαν διάφορα πρακτικά ζητήματα.

Επίσης οι εταίροι ξεναγήθηκαν σε μέρη που σχετίζονται με δράσεις του προγράμματος, όπως: στο Χωριό Επιστημών “Bilim Köyü”  και στο Σπίτι του Παραμυθιού  “Masal Evi” και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μερσίνης.

Επιπλέον οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν στοιχεία της τουρκικής κουλτούρας, του τουρκικού εκπαιδευτικού συστήματος και είχαν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τους μεταξύ τους φιλικούς δεσμούς.

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr