• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Προγράμματα
  • Κυκλοφοριακή Αγωγή

"Σκέφτομαι, παρατηρώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ" [2]

P5290193a

Στο σχολείο μας πραγματοποιείται φέτος το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο "Σκέφτομαι, παρατηρώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ" από τους μαθητές των τριών τμημάτων της Γ' τάξης.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διαθεματικές δράσεις:

 

Διαβάστε Περισσότερα

"Σκέφτομαι, παρατηρώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ" [1]

P2281365a

Στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής "Σκέφτομαι, παρατηρώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ", οι μαθητές των τμημάτων της Γ' τάξης μαζί με τους δασκάλους τους περπάτησαν στους δρόμους της γειτονιάς και παρατήρησαν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δραστηριότητα συνεχίστηκε στις τάξεις, όπου έγινε συζήτηση σχετικά με τη σημασία των πινακίδων αυτών καθώς και με τη συμπεριφορά των μαθητών ως οδηγοί ποδηλάτων, επιβάτες και πεζοί.

Διαβάστε Περισσότερα

Γνωρίζουμε κι εφαρμόζουμε τον Κ.Ο.Κ

kok

Στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής, οι μικροί μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους βγήκαν μια βόλτα στην περιοχή, ώστε να δουν από κοντά διάφορες πινακίδες, να εντοπίσουν στην πράξη τη χρήση και τη σημασία τους, καθώς και να κυκλοφορήσουν σωστά και με ασφάλεια, λαμβάνοντας υπ'οψην και τις διάφορες συμβουλές των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ που δόθηκαν πριν από μερικές μέρες κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο μας.

Έτσι τα παιδιά μπόρεσαν να δουν στην πράξη κάποια πράγματα σχετικά με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αλλά και να τον εφαρμόσουν και τα ίδια σωστά, με στόχο να μάθουν να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυκλοφορώ με ασφάλεια

PB190095a

Το διοικητή της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, Παντελή Τσίρκα, καθώς και τα μέλη του τομέα του, υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, οι μικροί μαθητές των τμημάτων των Α' και Γ' τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Μετά από μια εντυπωσιακή είσοδο στο προαύλιο του σχολείου, που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές, τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ τους εξήγησαν τον ρόλο και τις δράσεις της ομάδας και έπειτα αναφέρθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές και τους επεσήμαναν τί μπορούν να κάνουν, ώστε να ακολουθούν σωστά τον Κ.Ο.Κ., αλλά κυρίως πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr