Υποτιτλισμός βίντεο

subtitlingΣτα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος με τίτλο "Χίλια μύρια κύματα...να βρω νέα ζωή", οι μαθητές των τμημάτων της ΣΤ' τάξης συμμετείχαν ενεργά και με το μάθημα των Αγγλικών. 

Αφού παρακολούθησαν κι επεξεργάστηκαν το εκπαιδευτικό βίντεο κινούμενων σχεδίων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τίτλο "Ειρήνη" - Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, το οποίο είναι μεταγλωττισμένο από τα Γερμανικά στα Ελληνικά, αποφάσισαν να προσθέσουν υπότιτλους στα Αγγλικά. 

Χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε μια προχώρησε αρχικά στην απόδοση στα Αγγλικά, του κομματιού που της είχε ανατεθεί. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν περαιτέρω για τις διαφορές απόδοσης(μετάφρασης) και υποτιτλισμού και εστίασαν σε κάποια χαρακτηριστικά του υποτιτλισμού.

Έπειτα χρησιμοποίησαν τις Νέες Τεχνολογίες για να ενσωματώσουν τους υπότιτλούς τους. Γνωρίστηκαν με δύο online εργαλεία δημιουργίας και προσθήκης υπότιτλων, το Amara και το YouTube. Και τελικά χρησιμοποίησαν το YouTube και ολοκλήρωσαν το project τους.

Δείτε παρακάτω την εξαιρετική δουλειά των παιδιών. Μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπί των υπότιτλων subtitles button  με το που θα ξεκινήσει το βιντεάκι!

 

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr