Εγγραφές μαθητών 2019-20

4047772

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την εγκύκλιο σχετικά με τις εγγραφές νέων μαθητών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αυτή, οι εγγραφές των μαθητών για το νέο σχολικό έτος θα πραγματοποιούνται από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017  (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

Επισημαίνεται  ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Το Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων θα πραγματοποιεί εγγραφές μαθητών κατά τις ώρες  8:30 - 12.45.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α' τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο (δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ)
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (έντυπο Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/ τριας θα δίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου ή μπορείτε να το κατεβάσετε παρακάτω)
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κλπ στο όνομα του γονέα). 
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό (εκδίδεται με τη λήξη του διδακτικού έτους στις 14 Ιουνίου 2019). Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

 

Σχετικά έγγραφα


ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ

oria dhmotiko demenikwn 2018b

Το  Δημοτικό  Σχολείο  Δεμενίκων εγγράφει μαθητές, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:  Ειρήνης & Φιλίας (οι μονοί αριθμοί έως το 26) και όλοι οι υπόλοιποι ως το τέλους της οδού. Όλοι οι κάθετοι οδοί στην παραπάνω οδό: Ζαλόγγου, Καραϊσκάκη, Σολωμού, Γ. Παπανδρέου, Αριστοφάνους, Αγ. Θεοδώρων, Ούλαφ Πάλμε ως τη συμβολή της με την Κωστή Παλαμά.

Επίσης εγγράφει μαθητές από τις οδούς: Κωστή Παλαμά, που είναι παράλληλη της Ειρήνης & Φιλίας και συναντά κάθετα τις παραπάνω οδούς, ως τη συμβολή της με την Ειρήνης & Φιλίας. Από Χαριλάου Τρικούπη και όλες τις κάθετες προς αυτήν οδούς, Αριστοτέλους, Βάρναλη, ως τη συμβολή της με την Ειρήνης και Φιλίας. Πλάτωνος, Ρήγα Φεραίου, ανατολικά της οδού Δημοκρατίας, Κώστα Βάρναλη, Εθνικής Αντίστασης, Νίκου Καζαντζάκη, Μακρυγιάννη, Γιαννιά.

Εντός του τετραγώνου (Ειρήνης & Φιλίας, Χαριλάου Τρικούπη, Αριστοτέλους, Κωστή Παλαμά),  που περιγράφεται παραπάνω, υπάρχουν πάροδοι και δρόμοι που δεν έχουν ονομασία και αριθμούς και βρίσκονται εντός των προαναφερθέντων ορίων.

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr