• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Αγωγή Υγείας

"Αίμα?θα για τον εθελοντισμό!" [3]

dscn3840

Με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Επισκέφτηκαν τον χώρο που διεξαγόταν η αιμοδοσία και πληροφορήθηκαν από τους ειδικούς για θέματα σχετικά με το αίμα.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση στους μαθητές και των δύο τμημάτων της έκτης τάξης, που υλοποιούν το πρόγραμμα αγωγής υγείας, για τη σημασία της αιμοδοσίας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών κο Θεοδωρόπουλο Αθανάσιο.

Διαβάστε Περισσότερα

"Αίμα?θα για τον εθελοντισμό!" [2]

dscn3192

Η δεύτερη δραστηριότητα του προγράμματος του ΣΤ1 αφορούσε την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την έννοια της ανακύκλωσης των υλικών. Η ανακύκλωση αποτελεί προσωπική και εθελοντική διαδικασία του κάθε ανθρώπου. Σε ειδικό σάκο συγκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών, ο οποίος υπάρχει στην τάξη, οι μαθητές τοποθετούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς ανακυκλώσιμα υλικά.

Όταν ο σάκος αυτός γέμιζε κάποιοι από τους μαθητές αναλάμβαναν, με την παρουσία του εκπαιδευτικού του τμήματος, να πετάξουν τα υλικά σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας. 

Διαβάστε Περισσότερα

"Αίμα?θα για τον εθελοντισμό!" [1]

afisa3

Η πρώτη δραστηριότητα του προγράμματος αγωγής υγείας του ΣΤ1 αφορούσε τη δημιουργία της αφίσας του προγράμματος.

Το θέμα της αποφασίστηκε, από τους μαθητές του τμήματος, να είναι κάτι σχετικό με το μήνυμα του εθελοντισμού και ειδικότερα με την εθελοντική αιμοδοσία.

Επιδίωξη ήταν η αφίσα να αποτελεί μια προσωπική δημιουργία των μαθητών και όχι μια έτοιμη εικόνα. Για τον λόγο αυτό, η αφίσα σχεδιάστηκε και χρωματίστηκε σε χαρτόνι διαστάσεων 50εκ.x70εκ., από μία μαθήτρια του τμήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

"Γερά δόντια, Χαρούμενα παιδιά"

gera dontia2

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιούσαν τα τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας με τίτλο, "Γερά δόντια, Χαρούμενα παιδιά".

Το πρόγραμμα στηριζόταν στην ενεργητική μάθηση και είχε ως επιδίωξη τη θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών και μαθητριών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα

Φρούτα και υγιεινή διατροφή

PB210162a

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 και στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση σχετικά με την διατροφική αξία των φρούτων καθώς και τη συμβολή τους στην υγιεινή διατροφή, από την διαιτολόγο-διατροφολόγο κα Χρυσάνθη Συρίμπεη, σε μια δράση αγωγής υγείας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή ενός ενημερωτικού βίντεο σχετικά με τη διαδρομή της μπανάνας από τη φυτεία μέχρι το σπίτι μας και στο τέλος γνωστή εταιρία φρούτων μοίρασε από μία μπανάνα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, μαζί με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά

gera dontia

Στα πλαίσια της δράσης αγωγής υγείας τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 του σχολείου μας υλοποιούν το πρόγραμμα στοματικής υγείας με τίτλο "Γερα Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά".

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να οδηγηθούν οι μικροί μαθητές σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς οσον αφορά την προστασία και την προαγωγή της στοματικής αλλά και της γενικής τους υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η υπευθυνότητα, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, η προσωπικότητα και η ικανότητα του μαθητή να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr