• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Περιβαλλοντικά

"Η ελιά και το λάδι" [4]

2015 elia english

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος οι μαθητές του ΣΤ1 με τίτλο "Η ελιά και το λάδι", ολοκλήρωσαν σχετική δραστηριότητα και στο μάθημα των Αγγλικών, δίνοντάς του έτσι μια πιο διαθεματική διάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με παροιμίες και ρητά σχετικά με την ελιά και το λάδι. 

Αφού τις κατέγραψαν στα Ελληνικά, στη συνέχεια έδωσαν την αντίστοιχη ερμηνεία της κάθε παροιμίας στην Αγγλική Γλώσσα, καθώς επίσης και την νοηματική εξήγησή της στα Αγγλικά.

Διαβάστε Περισσότερα

"Η ελιά και το λάδι" [3]

10a

Σε μια διάχυση του περιβαλλοντικού τους προγράμματος με τίτλο "Η ελιά και το λάδι" στο μάθημα της Μουσικής, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης έγραψαν αυτοσχέδια ποιήματα με θέμα την ελιά.

Στη συνέχεια μελοποίησαν τους στίχους τους, ολοκληρώνοντας την όλη δραστηριότητα τραγουδώντας τα επίσης.

Δείτε παρακάτω.

Διαβάστε Περισσότερα

"Η ελιά και το λάδι" [2]

PC180359a

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος με τίτλο "Η ελιά και το λάδι", οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο του κ. Πανίτσα στην περιοχή Περιβόλα Πατρών.

Ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο στο χώρο του ελαιοτριβείου και ενημερώθηκαν εκτενέστερα για τη χρήση και λειτουργία των μηχανημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα

"Η ελιά και το λάδι" [1]

PB190342a

Tην Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν γειτονικό ελαιώνα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού τους προγράμματος με τίτλο "Η ελιά και το λάδι".

Παρακολούθησαν μάζεμα ελιάς, ράβδισαν και μάζεψαν ελιές και τις τοποθέτησαν σε τσουβάλια και γενικά συμμετείχαν με ιδιαίτερη προθυμία.

Διαβάστε Περισσότερα

"Ενέργεια: Νεολαία και Περιβάλλον" [3]

p5200161a

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, μέλη τηςEnel Green Power Hellas (EGPH), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος PlayEnergy, με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν περαιτέρω τους μαθητές των τμημάτων της Ε' τάξης σχετικά με θέματα ενέργειας.

Το σχολείο μας ήταν ένα από τα 14 σχολεία που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, λόγω του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο "Ενέργεια: Νεολαία και Περιβάλλον", το οποίο υλοποιεί φέτος η πέμπτη τάξη.

Διαβάστε Περισσότερα

"Ενέργεια: Νεολαία και Περιβάλλον" [2]

P4010002a

Την Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, επισκέφτηκε τα τμήματα της Ε' τάξης του σχολείου μας ο λέκτορας του Τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του τμήματος ΗΜΤΥ του Πανεπιστημίου Πατρών, κος Παναγής Βοβός, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), όπως ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού, η ηλιακή ενέργεια, η υδροηλεκτρική ενέργεια κα.

Η δράση ήταν στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο "Ενέργεια; Νεολαία και Περιβάλλον" και πραγματοποιήθηκε μέσω παρουσίασης και διαλογικής συζήτησης του λέκτορα με τους μαθητές.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr