• Αρχική
  • Σχολικές Δράσεις
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Πολιτιστικά

"Χίλια μύρια κύματα...να βρω νέα ζωή" [1]

P5171725abΤην Τρίτη 17 Μαΐου 2016, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματός τους με τίτλο "Χίλια μύρια κύματα...να βρω νέα ζωή".

Διαβάστε Περισσότερα

"Πες μου ένα παραμύθι για τη Διαφορετικότητα" [4]

paramythi a

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 του σχολείου μας και στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Πες μου ένα παραμύθι για τη Διαφορετικότητα", δημιούργησαν τα δικά τους ηλεκτρονικά παραμύθια με θέμα τη διαφορετικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα

"Πες μου ένα παραμύθι για τη Διαφορετικότητα" [3]

P5130567a

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος "Πες μου ένα παραμύθι για τη Διαφορετικότητα". Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες να βρουν πληροφορίες σε υπολογιστές.

Επίσης στην αίθουσα παιδικού βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ηλεκτρονικό παραμύθι.

Διαβάστε Περισσότερα

"Η ζωγραφική μέσα από τα μάτια των παιδιών" [4]

P3270821a

Την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, τα τμήματα Γ2 και Δ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, όπου φιλοξενούνταν τα έργα του γνωστού ζωγράφου Παναγιώτη Βαρελά.

Η τεχνική του κ. Βαρελά είχε στοιχεία τα οποία ταίριαζαν κατά πολύ με τα χαρακτηριστικά των κινημάτων με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι μαθητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι μαθητές έμειναν κατενθουσιαμένοι από την επίσκεψή τους αυτή, καθώς είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν στην πράξη πολλά από τα πράγματα με τα οποία είχαν ασχοληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος.

Διαβάστε Περισσότερα

"Η ζωγραφική μέσα από τα μάτια των παιδιών" [3]

2015 01 29 12.17.01a

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποιούν τα τμήματα Γ2 και Δ2με τίτλο «Η ζωγραφική μέσα από τα μάτια των παιδιών», οι μαθητές έφτιαξαν έργα με στοιχεία κυβισμού και ιμπρεσιονισμού, με τα οποία και διακόσμησαν τους τοίχους των τάξεων.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές εμπνευσμένοι από τους πίνακες ζωγραφικής.

Διαβάστε Περισσότερα

"Καρναβάλι ειν' η ζωή μας" [3]

p2270762a

Στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος καθώς και του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣT' τάξης του σχολείου μας ασχολήθηκαν με την μεταμφίεση και συγκεκριμένα με το θεατρικό μακιγιάζ προσώπου - face painting.

Ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία και τα παιδιά έμειναν κατενθουσιασμένα.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr