Εγγραφές μαθητών 2022-23

4047772

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την εγκύκλιο σχετικά με τις εγγραφές νέων μαθητών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αυτή, οι εγγραφές των μαθητών για το νέο σχολικό έτος θα πραγματοποιούνται από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει.

Επισημαίνεται  ότι τη σχολική χρονιά 2022-2023 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως 31-12-2016.

Το Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων θα πραγματοποιεί εγγραφές, αφού προηγουμένως κλειστεί ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου μας είναι το 2610520676.

Επίσης επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(Ε.Ο.Δ.Υ.)

Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο (δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ)
  2. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Κατατίθεται έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. (έντυπο Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/ τριας θα δίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου ή μπορείτε να το κατεβάσετε παρακάτω) 
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, ΟΤΕ, κτλ στο όνομα του γονέα και όχι άλλου συγγενούς). 
  5. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό (εκδίδεται με τη λήξη του διδακτικού έτους). Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού Φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Τέλος, επισημαίνεται ότι_ λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο_ καλό θα ήταν να έχετε  προσυμπληρώσει τα σχετικά έντυπα που απαιτούνται, και θα βρείτε παρακάτω, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία της εγγραφής.

Σχετικά έγγραφα


ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ

oria dhmotiko demenikwn 2018b

Το  Δημοτικό  Σχολείο  Δεμενίκων εγγράφει μαθητές, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:  Ειρήνης & Φιλίας (οι μονοί αριθμοί έως το 26) και όλοι οι υπόλοιποι ως το τέλους της οδού. Όλοι οι κάθετοι οδοί στην παραπάνω οδό: Ζαλόγγου, Καραϊσκάκη, Σολωμού, Γ. Παπανδρέου, Αριστοφάνους, Αγ. Θεοδώρων, Ούλαφ Πάλμε ως τη συμβολή της με την Κωστή Παλαμά.

Επίσης εγγράφει μαθητές από τις οδούς: Κωστή Παλαμά, που είναι παράλληλη της Ειρήνης & Φιλίας και συναντά κάθετα τις παραπάνω οδούς, ως τη συμβολή της με την Ειρήνης & Φιλίας. Από Χαριλάου Τρικούπη και όλες τις κάθετες προς αυτήν οδούς, Αριστοτέλους, Βάρναλη, ως τη συμβολή της με την Ειρήνης και Φιλίας. Πλάτωνος, Ρήγα Φεραίου, ανατολικά της οδού Δημοκρατίας, Κώστα Βάρναλη, Εθνικής Αντίστασης, Νίκου Καζαντζάκη, Μακρυγιάννη, Γιαννιά.

Εντός του τετραγώνου (Ειρήνης & Φιλίας, Χαριλάου Τρικούπη, Αριστοτέλους, Κωστή Παλαμά),  που περιγράφεται παραπάνω, υπάρχουν πάροδοι και δρόμοι που δεν έχουν ονομασία και αριθμούς και βρίσκονται εντός των προαναφερθέντων ορίων.

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr