• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων καθώς και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013.

Στο Μουσείο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους 3 ορόφους του και να θαυμάσουν τα εκθέματα που κοσμούν τις διαφορετικές αίθουσές του.

Μπόρεσαν λοιπόν να περιηγηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, των Κλιτύων της Ακρόπολης, των Αρχαϊκών Έργων, των Προπυλαίων, του Ερέχθειου, της Αθηνάς Νίκης, κτλ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βιντεοπαρουσίαση σχετικά με τον Παρθενώνα και τον γλυπτό του διάκοσμο.

Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα συνεχίστηκε με τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί οι μαθητές, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου (που είχε αφιέρωμα στον Χαρίλαο Τρικούπη) και επισκέφθηκαν και την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ήταν μάλιστα αρκετά τυχεροί γιατί κατά την ώρα της επίσκεψής τους βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, οπότε είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά και τη συνεδρίαση.

Η εξαιρετικά επιμορφωτική, εκπαιδευτική, και δημιουργική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού οι μαθητές είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και το τελετουργικό της αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, και να φωτογραφηθούν στο τέλος δίπλα στους Εύζωνες.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr