"Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο"

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας πρόγραμμα/παρέβαση διάρκειας 8 διδακτικών ωρών στους μαθητές των τάξεων ΣΤ' και Ε' αντίστιχα, στον θεματικό άξονα "Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο", σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής Υγείας ΠΕ Ααΐας και το Γ.Ν.Π.Π. "Καραμανδάνειο".

Η κοινωνική λειτουργός κα Αρετή Σπανού έκανε στους μαθητές μια παρουσίαση εξηγώντας τις βασικές παραμέτρους του εκφοβισμού, όπως λεκτικός εκφοβισμός, σωματικός,  σεξουαλικός και τέλος διαδικτυακός.

Εκτός του ότι διασαφηνίστηκαν οι όροι, δόθηκε επίσης η ευκαιρία στα παιδιά μέσω βιωματικής δράσης να γίνουν θύτες, δηλαδή τα άτομα που προκαλούν τον εκφοβισμο, αλλά και θύματα δηλαδή αυτοί που δέχονται αυτόν.Αφού ολοκληρώθηκε η δράση οι μαθητές εξέφρασαν τα συναισθήματα τους και τις απόψεις τους. Ομολόγησαν ότι η υιοθέτηση ρόλων, τους καλλιεργεί την ενσυναίσθηση πάνω σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Θεωρούμε ότι  πρωτοβουλίες - παρεμβάσεις για τέτοιου είδους φαινόμενα κρίνονται όχι μόνο ευεργετικά, αλλά και αναγκαία στην εποχή μας.

Μέλημα μας μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας είναι να τους ενδυναμώσουμε ψυχικά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν τα περιστατικά βίας στα σχολεία.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr