"Γερά δόντια, Χαρούμενα παιδιά"

gera dontia2

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιούσαν τα τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας με τίτλο, "Γερά δόντια, Χαρούμενα παιδιά".

Το πρόγραμμα στηριζόταν στην ενεργητική μάθηση και είχε ως επιδίωξη τη θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών και μαθητριών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

Αφού είχαν προηγηθεί διάφορες σχετικές δραστηριότητες ενταγμένες στο ωρολόγιο πρόγραμμα στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, με τη καθοδήγηση των δασκάλων του κάθε τμήματος, έφτασε η ώρα για την επίσκεψη των οδοντιάτρων στο σχολείο μας για την ενημέρωση των μαθητών και την επίλυση τυχόν αποριών τους, τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας και την ενημέρωση των γονέων τους, καθώς και τη φθορίωση των δοντιών τους.

Έτσι, επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι οδοντίατροι Δάφνη Κοσμίδου και Σίσσυ Λιναρδάτου. Αρχικά πραγματοποίησαν στα παιδιά της Β΄ τάξης παρουσίαση, που αφορούσε στα μέρη του δοντιού, στις ασθένειες του στόματος, καθώς και στις τροφές που κάνουν τα δόντια μας «χαρούμενα» ή «λυπημένα». Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αφού ήδη γνώριζαν αρκετά για το θέμα.

Στη συνέχεια ακολούθησε οδοντιατρική εξέταση όλων των παιδιών και φθορίωση. Το κάθε παιδί, αφού εξετάστηκε ατομικά, παρέλαβε έντυπο με συστάσεις για τη στοματική του υγεία. Επίσης του δόθηκαν ακριβείς οδηγίες για το πώς πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του. Με τη φθορίωση, τέλος, που του έγινε, έφυγε με ένα «όπλο» στο στόμα, που θα το προφυλάσσει από ασθένειες των δοντιών.

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα εκτός των άλλων και με τα δωράκια που πήραν από τις οδοντιάτρους: το καθρεφτάκι της εξέτασης και ένα μολύβι!

Ελπίζουμε οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης να κάνουν τα πάντα από δω και πέρα για να έχουν γερά δόντια!

           

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr