"Ενέργεια: Νεολαία και Περιβάλλον" [3]

p5200161a

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, μέλη τηςEnel Green Power Hellas (EGPH), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος PlayEnergy, με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν περαιτέρω τους μαθητές των τμημάτων της Ε' τάξης σχετικά με θέματα ενέργειας.

Το σχολείο μας ήταν ένα από τα 14 σχολεία που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, λόγω του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο "Ενέργεια: Νεολαία και Περιβάλλον", το οποίο υλοποιεί φέτος η πέμπτη τάξη.

Είναι η τρίτη χρονιά που το πρόγραμμα PlayEnergy υλοποιείται με επιτυχία στην Αχαΐα σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αποτελεί μέρος του παγκόσμιου εκπαιδευτικού πρόγραμματος του Ομίλου της Enel, με εφαρμογή σε πάνω από 10 χώρες. Βασικός στόχος του είναι η διάδοση της κουλτούρας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στα παιδιά και η προώθηση τόσο της γνώσης κι ενημέρωσης σχετικά με την ενέργεια, όσο και της ενεργής συμμετοχής των παιδιών στην ανακάλυψη του κόσμου της ενέργειας.

Μέσα από μια σχετική παρουσίαση, δημιουργικές δραστηριότητες κι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, μπαίνοντας έτσι στη διαδικασία να υιοθετήσουν από μικρή ηλικία μια πιο φιλική στάση για το περιβάλλον και τις "πράσινες συνήθειες".

Στο τέλος μάλιστα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού οι μαθητές πήραν ως έπαθλο ένα ηλιακά κινούμενο αυτοκινητάκι (το μικρότερο που έχει κατασκευαστεί) και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ενδιαφέρουσα κι επιμορφωτική διαδικασία.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr