Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα τελεσθεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-22  η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 8:15.

Οι μαθητές θα προσέλθουν φορώντας μάσκα κατευθείαν στις τάξεις τους, χωρίς τη συνοδεία γονέων μέσα στον χώρο του σχολείου.

Στη συνέχεια θα  ακολουθήσει:

  • Συζήτηση και οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού και ορθής χρήσης μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (Συστήνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους την τσάντα τους)
  • Ενημέρωση για την υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test)
  • Αγιασμός

Η αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 9:30.

Κατ’ εξαίρεση, οι μαθητές της Α’ τάξης θα προσέλθουν σε συγκεκριμένο σημείο στον αύλειο χώρο του σχολείου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, συνοδευόμενοι από έναν μόνο γονέα, φορώντας μάσκα και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Τονίζεται ότι τηρούμε προσεκτικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκα, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών).

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων για το 2021-22, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Δηλαδή την Δευτέρα, 13/9/2021 οι μαθητές θα πρέπει να επιδείξουν κατά την είσοδό τους αρνητικό self test που θα έχει διενεργηθεί την Κυριακή. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί νέο self test την Τετάρτη το αποτέλεσμα του οποίου θα επιδείξουν την Πέμπτη 16/9/2021.

Και από την επόμενη εβδομάδα τα δυο τεστ θα διενεργούνται Δευτέρα και Πέμπτη και θα επιδεικνύονται Τρίτη και Παρασκευή.

Τέλος, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον δικτυακό τόπο του σχολείου μας για να ενημερώνεστε σχετικά με οτιδήποτε νεότερο προκύπτει, καθώς και να παρακολουθείτε την προσωπική σας ηλεκτρονική αλληλογραφία (email) για τυχόν ενημερώσεις από την σχολική μας μονάδα ή από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Καλή, ασφαλής και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr