• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Τη διακεκριμένη, πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου υποδέχθηκαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, στα πλαίσια της δράσης της Φιλαναγνωσίας και υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Η Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, χαμογελαστή και ευδιάθετη, απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών της ΣΤ΄ Δημοτικού, που την καλωσόρισαν θερμά, ενώ γνώρισε και τους μαθητές άλλων τμημάτων που διαβάζουν βιβλία της την ώρα της Φιλαναγνωσίας.

Από τις απαντήσεις της στους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα για εκείνη. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της στην Αθήνα τον καιρό της γερμανικής κατοχής, όπου μόνη διέξοδος ήταν ο χρόνος που περνούσε στο λόφο του Στρέφη, για την αγάπη της στο σχολείο και ειδικά στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς και για τη λατρεία που είχε από μικρή στα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα και ειδικά στο «Παραμύθι χωρίς όνομα». Την αισθανθήκαμε πιο κοντά μας όταν μάθαμε ότι η κατάγεται κατά το ήμισυ από την Πελοπόννησο (από την περιοχή του Αιγίου) και πολλές ιστορίες της έχουν πηγή έμπνευσης τα μέρη μας!

Μας είπε ότι από μικρή αγαπούσε τις ιστορίες και ήθελε να γράψει όσες είχε στο μυαλό της. Ιδέες παίρνει από παντού: από τους ανθρώπους, από όσα συμβαίνουν γύρω της. Τα βιβλία της τα αγαπά όλα σαν παιδιά της, της είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κάποιο.

Αυτό που μας τόνισε είναι πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος μας για να τον ξοδεύουμε άσκοπα (π.χ. χαζεύοντας όλη μέρα στην τηλεόραση), ενώ μπορούμε να τον γεμίσουμε δημιουργικά. Η ίδια είναι απίστευτα δημιουργική, γεμάτη ενέργεια! Όλη μέρα ασχολείται με πολλές δραστηριότητες, εκτός από τη συγγραφή, ενώ βρίσκει χρόνο και για την αγαπημένη της εγγονούλα, που είναι μαθήτρια της Β΄ Δημοτικού και πολύ τυχερή, αφού η γιαγιά της διηγείται τόσες ιστορίες!

Τέλος, μας είπε ότι έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σχολείο μας και εξέφρασε την επιθυμία να μας επισκεφθεί ξανά!

Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Λότη!

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr