Στη φάρμα των ζώων

Την παράσταση της παιδικής σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, "Στη φάρμα των ζώων", παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, την Τρίτη και την Πέμπτη, 4 και 6 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" και στα πλαίσια της Θεατρικής Αγωγής.

Το έργο βασίζεται στο προτελευταίο μυθιστόρημα του George Orwell «Η Φάρμα των Ζώων». Θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα πάνω στα πεπραγμένα των πολιτικών ανακατατάξεων που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το έργο

Η αδιαφορία του ανθρώπου ? αφέντη, εξωθεί τα ζώα της φάρμας να επαναστατήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μα δυστυχώς δεν διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς. Τα δύστυχα ζώα βρίσκονται πάλι υποδουλωμένα.

Το καθεστώς του Ναπολέοντα που επισφραγίζει η φράση : «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» μπορεί να ανατραπεί από τα υπόλοιπα ζώα; Θα καταφέρουν να ξαναζήσουν πραγματικά ελεύθερα;

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Είναι γεμάτη μουσική και τραγούδια, που έχει συνθέσει ο Θοδωρής Αμπαζής και έχει διαδραστικές σκηνές (συμμετοχή των παιδιών). Πραγματεύεται τα θέματα: Ελευθερία, Συνεργασία, Συνάντηση, Ισότητα, Ελπίδα και Αλληλεγγύη.

«Στη Φάρμα των Ζώων»
Διασκευή ? Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Σύνθεση τραγουδιών ? Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Σταύρος Γιαννουλάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λάττα
Βοηθός Φωτιστή: Κατερίνα Συμεωνίδου
Παίζουν: Δημήτρης Παπαδάτος, Γιάννης Δενδρινός, Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση
Αφήγηση: Μαρία Παρασύρη, Νέστορας Κοψιδάς

Πηγή: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr