• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου καθώς και στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων της Ε' τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή, 22Νοεμβρίου 2013.

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο πλανητάριο, την εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση για σχολεία με θέμα και τίτλο την «Εξέλιξη», η οποία ταξιδεύει τους θεατές σ? ολόκληρο το Σύμπαν.

Ήταν μία σπονδυλωτή 40-λεπτη παράσταση με πέντε ενότητες που αφηγούνται την συναρπαστική ιστορία του Σύμπαντος, των Άστρων, του Πλανήτη μας, των Έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί, αλλά και του Ανθρώπινου Πολιτισμού μας. Στην διάρκεια της παράστασης οι μαθητές διαπίστωσαν ότι το Σύμπαν, αλλά και όλα όσα εμπεριέχει, δεν είναι σταθερό, αιώνιο και αμετάβλητο. Αντίθετα εξελίσσεται συνεχώς από τότε που «γεννήθηκε» , πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων άστρων, νέων πλανητών και νέων ειδών ζωής, που στην περίπτωση του δικού μας πλανήτη οδήγησε στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου και του πολιτισμού του.

Μετά το πέρας της παράστασης οι μαθητές μιλούσαν εκστασιασμένοι και σχολίαζαν με ενδιαφέρον όλα αυτά που είχαν παρακολουθήσει.

Η ημέρα όμως δεν είχε ακόμη τελειώσει. Επόμενη στάση το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η επίσκεψη εδώ έγινε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράματος της Ε' τάξης με τίτλο "Διερευνώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά". Στο μουσείο, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους 3 ορόφους του και να θαυμάσουν τα εκθέματα που κοσμούν τις διαφορετικές αίθουσές του. Μπόρεσαν λοιπόν να περιηγηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, των Κλιτύων της Ακρόπολης, των Αρχαϊκών Έργων, των Προπυλαίων, του Ερέχθειου, της Αθηνάς Νίκης, κτλ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βιντεοπαρουσίαση σχετικά με τον Παρθενώνα και τον γλυπτό του διάκοσμο. 

Τέλος, αυτή η εξαιρετικά επιμορφωτική, αλλά και διασκεδαστική μέρα στην πρωτεύουσα, έκλεισε με ένα σύντομο πέρασμα από το ιστορικό κέντρο της (Σύνταγμα, Βουλή των Ελλήνων, Ομόνοια, Παναθηναϊκό Στάδιο), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να το δουν και από κοντά.

Ήταν μια πραγματικά υπέροχη μέρα που μας έμεινε αξέχαστη!

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr