Διαδικτυακή συνέντευξη

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας, το ΣΤ1 τμήμα του σχολείου μας κάλεσε για ενημέρωση και συνέντευξη την Αχαιή συγγραφέα βιβλίων για παιδιά, εκπαιδευτικό και διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, κα Αναστασία Ευσταθίου, η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Λόγω της απόστασης, η διαδικασία υλοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής συνδιάσκεψης Skype.

Στην διαδικτυακή αυτή συνέντευξη παρευρέθησαν επίσης και οι μαθητές του ΣT2 τμήματος. Οι μαθητές είχαν ενημερωθεί για τις ιστορίες των βιβλίων της συγγραφέα και είχαν προετοιμάσει τις ερωτήσεις που ήθελαν να της κάνουν.

Η συνέντευξη είχε διάρκεια 2 διδακτικές ώρες. Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για τη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τα βιβλία της και παρουσίασε με παιγνιώδη τρόπο τον ήρωα του τελευταίου της βιβλίου. Οδήγησε τους μαθητές σε φανταστικά μονοπάτια της παιδικής λογοτεχνίας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους.

Οι μαθητές των δύο τμημάτων έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως φάνηκε από τα  ενθουσιώδη σχόλιά τους μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας. Έτσι η δραστηριότητα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μιας και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, αλλά επιπλέον τα ενθάρρυνε να διαβάζουν λογοτεχνικά κείμενα και να επιχειρούν να εκφράζουν τις ιδέες τους σε γραπτό λόγο.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr