"Χάνσελ & Γκρέτελ...στην Πρίζα"

Το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών "Χάνσελ και Γκρέτελ...στην Πρίζα" παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας στην παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, Απόλλων, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

Η ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ' ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους... 

Ήταν ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που μας παρουσίασε ο Μανώλης και η οικογένεια του! Μέσα στο στούντιο-θέατρο, με τη βοήθεια της κάμερας και της οθόνης, καθώς και μιας σειράς από μακέτες και αντικείμενα, μαγείρεψαν συνταγές, ζωντάνεψαν και αφηγήθηκαν το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ κι έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές, να κοιτάξουν «πίσω από την ιστορία».

Με εναλλακτική χρήση αντικειμένων και με τη διπλή ιδιότητα του εικονολήπτη και του ηθοποιού, έδωσαν στους μικρούς θεατές ιδέες για μορφές αφήγησης που βασίζονται στη φαντασία και αποδεικνύονται εντυπωσιακές!

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ φεύγουν από το σπίτι του πατέρα, περιπλανιούνται στο δάσος, αντιμετωπίζουν τη μάγισσα και τελικά... επιστρέφουν νικητές!

«Για να κερδίσεις, πρέπει να παλέψεις. Όσο περισσότερο συνεχίζεις ν' αγωνίζεσαι τόσο πιο πολύ θ' ανταμειφθείς!»

Μέσα από την περιπέτειά τους, τα δύο παιδιά γίνονται μαχητές της ζωής, ωριμάζουν και ενηλικιώνονται, αποκτούν γνώση! Στα καλά και στα άσχημα παραμένουν ενωμένοι σα γροθιά, δίνοντάς μας ένα σπουδαίο μάθημα για την υπέρτατη αξία της οικογένειας.

Οι μικροί μαθητές μας απόλαυσαν την παράσταση και μετά το τέλος της σχολίαζαν ενθουσιασμένοι!


Διασκευή- Ελεύθερη απόδοση: Παναγιώτης Φαφούτης-Κέννυ Μακ Λέλαν-Γιούλη Δούβου- Γιώργος Ρούφας-Μαντώ Κεραμιδά- Λυδία Τζανουδάκη-Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης - Κέννυ Μακ Λέλλαν

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσική: Γιώργος Δίπλας

Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή

Δραματουργία: Γιούλη Δούβου

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Σπύρου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Στασινός

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Παπαδάτος - «Πατέρας»

Μαντώ Κεραμιδά- «Μητριά κ Μάγισσα»

Λυδία Τζανουδάκη- «Γκρέτελ»

Δημήτρης Γκοτσόπουλος -«Χάνσελ»      [Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας]

Πηγή: the.best.gr

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr