• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Βουλή των Ελλήνων - Μουσείο Ακρόπολης

Βουλή των Ελλήνων - Μουσείο Ακρόπολης

Την καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας στις 9 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής.

Εκεί παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφθηκαν και την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ήταν μάλιστα αρκετά τυχεροί γιατί κατά την ώρα της επίσκεψής τους βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, οπότε είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά και τη συνεδρίαση.

Τέλος δεν έλειψαν και οι καθιερωμένες φωτογραφήσεις με τους Εύζωνες στην πλατεία Συντάγματος!

Εκτός όμως από τη Βουλή, οι μαθητές είχαν νωρίτερα επισκεφθεί και το νέο Μουσείο Ακρόπολης. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους 3 ορόφους του και θαύμασαν τα εκθέματα που κοσμούν τις διαφορετικές αίθουσές του. Μπόρεσαν λοιπόν να περιηγηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, των Κλιτύων της Ακρόπολης, των Αρχαϊκών Έργων, των Προπυλαίων, του Ερέχθειου, της Αθηνάς Νίκης, κτλ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βιντεοπαρουσίαση σχετικά με τον Παρθενώνα και τον γλυπτό του διάκοσμο.

Αν και λίγο κουρασμένοι στο τέλος, οι μαθητές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξαιρετικά επιμορφωτική και δημιουργική τους επίσκεψη. 

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr