Ο "Απόλλωνας" στο σχολείο μας

Αντιπροσωπεία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, στα πλαίσια δράσεων του "Κοινωνικού Σχολείου" με θέμα τον Αθλητισμό και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι αθλητές Μάριος Μπατής, Τάσος Αντωνάκης, Muhammed El-Amin και Toarlyn Fitzpatrick, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ομάδας, Ευαγγελία Λάππα-Νιάρου.

Οι παίκτες του Απόλλωνα Carna μίλησαν στα παιδιά για τον αθλητισμό και την προσωπική τους πορεία στο επαγγελματικό μπάσκετ. Επίσης, σούταραν βολές και έβγαλαν φωτογραφίες με τα παιδιά, τα οποία έδειξαν ενθουσιασμένα από την επαφή τους με τους αθλητές.

Στη συνέχεια και στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε' τάξης πήραν συνέντευξη από τους δυο Αμερικανούς παίκτες. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις στα Αγγλικά, ως άλλοι δημοσιογράφοι. Τους ρώτησαν για τον τόπο καταγωγής τους, για την ενασχόληση τους με το μπάσκετ, για τα μελλοντικά τους σχέδια, τα χόμπι τους, αν τους αρέσει κάποιο άλλο άθλημα, τις διατροφικές τους συνήθειες, τις σχέσεις τους με τους συμπαίκτες τους (κυρίως με τους Έλληνες) και ειδικά για το πως τους αντιμετωπίζει ο κόσμος στην Ελλάδα.

Οι αθλητές απάντησαν ότι θέλουν να εξελιχθούν στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ. Αγαπημένοι μπασκετμπολίστες, όπως είπαν, είναι για τον Fitzpatrick ο LeBron James και για τον El-Amin ο Kobe Bryant. Πρόσθεσαν ότι παρακολουθούν το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Χαρακτήρισαν άριστες τις σχέσεις τους με τους συμπαίκτες τους και ιδιαίτερα με τους Έλληνες. Για τους Πατρινούς φιλάθλους απάντησαν ότι αισθάνονται την φιλοξενία με την οποία τους περιβάλλουν, με μοναδικό ζήτημα αυτό της επικοινωνίας, κάποιες φορές, λόγω γλώσσας.

Πηγή: "Πελοπόννησος"

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr