• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και ως συνέχεια των δράσεων του "Κοινωνικού Σχολείου", επισκέφθηκαν το σχολείο μας μέλη της Σχολής Νοηματικής Κωφών μαζί με την πιστοποιημένη διερμηνέα της Κεντρικής Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Λαμπρινή Παπαπροκοπίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων. αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. 

Βασικός παρουσιαστής ο κύριος Ανδρέας Μαντέλης, κωφός, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών, αγιογράφος, μέλος Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίς Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, υπεύθυνος της κολύμβησης. Ο κ. Μαντέλης παρουσιάστηκε στην ΕΝΓ στα παιδιά και με τη βοήθεια της διερμηνέα, εξήγησε πολλά πράγματα για τους κωφούς, απάντησε σε όλες τις απορίες των μικρών μαθητών, και τους έμαθε και αρκετές λέξεις και φράσεις στην Ελληνική Νοηματική. 

Τέλος, και μετά από παρουσίαση σχετικών βίντεο, τα παιδιά ευχαρίστησαν κι αποχαιρέτησαν τον κ.Μαντέλη με ενθουσιασμό, έχοντας μείνει πληρως εντυπωσιασμένα και ικανοποιημένα από αυτή τη γνωριμία τους μαζί του.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr