• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Μουσείο Ακρόπολης

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Μουσείο Ακρόπολης

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Πρώτα επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. 

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις διαφορετικές συλλογές του και να απολαύσουν τα μοναδικά του εκθέματα, που το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, εξερεύνησαν τη Συλλογή των Προιστορικών Αρχαιοτήτων (νεολιθικός, κυκλαδικός, μυκηναϊκός πολιτισμός και ευρήματα από τον οικισμό της Θήρας με τις πολύ γνωστές τοιχογραφίες), τη Συλλογή Έργων Γλυπτικής, τη Συλλογή Αγγείων και Μικροτεχνίας, τη Συλλογή Σταθάτου, τη Συλλογή Εργων Μεταλλοτεχνίας και τη Συλλογή Αιγυπτιακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Επίσης ξεναγήθηκαν στην εντυπωσιακή έκθεση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη συνεχίστηκε με εξερεύνηση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους 3 ορόφους του και θαύμασαν τα εκθέματα που κοσμούν τις διαφορετικές αίθουσές του. Μπόρεσαν λοιπόν να περιηγηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, των Κλιτύων της Ακρόπολης, των Αρχαϊκών Έργων, των Προπυλαίων, του Ερέχθειου, της Αθηνάς Νίκης, κτλ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βιντεοπαρουσίαση σχετικά με τον Παρθενώνα και τον γλυπτό του διάκοσμο.

Τέλος μια βόλτα με τρενάκι στα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης έκλεισε με διασκεδαστικό τρόπο μια πολύ δημιουργική κι επικοδομητική μέρα.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr