Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ή αλλιώς Safer Internet Day (SID).

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο μας, και όχι μόνο την ημέρα αυτή, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δυο εβδομάδων περίπου. 

  • Κατ'αρχήν υπήρξε παρουσίαση και σχετική ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας από τους φετινούς πρεσβευτές, Αλεξάνδρα Μαυράκη και Φώτη Φούκα, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το θέμα, ώστε να γίνει καλύτερα και η διάχυση στους μαθητές. Τυπώθηκε και μοιράστηκε σχετικός οδηγός στους εκπαιδευτικούς και δόθηκαν επίσης πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό. 
  • Η πιο συστηματική ενημέρωση έγινε στους μαθητές των τμημάτων των τριών τελευταίων τάξεων. Παρουσιάσεις και συζήτηση, αναστοχασμός, εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμπλήρωση ερωτηματολογίων ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.
  • Μαθητές της ΣΤ' τάξης έλαβαν μέρος στην ειδική δημιουργική δράση με τίτλο "Ποίηση για την καταπολέμηση ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying)", και δημιούργησαν δύο από τα 181 ποιήματα που συμπεριλήφθηκαν στην Ποιητική Συλλογή για το Διαδίκτυο του saferinternet.gr. Το σχολείο μας ήταν ένα από τα 118 σχολεία που συμμετείχαν από όλες τις βαθμίδες. Δείτε όλη την ποιητική συλλογή, αλλά και τα ποιήματα των μαθητών μας (σελ. 96) εδώ.
  • Επιπλέον, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε προβολή της βραβευμένης ταινίας του Saferinternet.gr με τίτλο "Το Παντοπωλείο", καθώς και άλλων σχετικών ενημερωτικών βίντεο από τους πρεσβευτές, ακολούθησε συζήτηση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

"Το Παντοπωλείο"

 

Έτσι ολοκληρώθηκε και ο φετινός εορτασμός. Μέχρι το 2017 λοιπόν!

Δείτε επίσης:

diadiktyakes epafes

 

periexomeno dhmosieyshs

 

4

 

Πηγή: saferinternet.gr

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr