• Αρχική
  • Σχολικές Δράσεις
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • «Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ' όλα Παιδιά»

«Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ' όλα Παιδιά»

Οι μαθητές του τμήματος Α2 του σχολείου μας συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF για τα Δικαιώματα των Παιδιών με τίτλο «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2016».

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια προσφοράς και έργου στα παιδιά, πραγματοποιεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το θέμα ήταν "Παιδιά πρόσφυγες, παιδιά μετανάστες, μα πάνω απ'όλα παιδιά". Οι μικροί μαθητές του Α2 δημιούργησαν μια αφίσα περνώντας έτσι τα δικά τους μηνύματα, φιλίας, αγάπης, ειρήνης και δικαιοσύνης.

Με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Μπόρεσαν να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα, του σεβασμού προς τον άλλον, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον διαφορετικό.

Η όλη τους αυτή ενασχόληση επίσης συνέβαλε αποτελεσματικά στην καταπολέμηση φαινομένων εκφοβισμού (bullying), ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Τα καλύτερα έργα θα βραβευθούν από Ειδική Επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα. 

Καλή επιτυχία, παιδιά!

 

Πηγή: Unicef

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr