Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας καθώς και στο Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν η Ε? και Στ? τάξη του σχολείου μας την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσια του μαθήματος των Φυσικών.

«Οι Τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» ήταν ο τίτλος της έκθεσης στην οποία ξεναγήθηκαν λεπτομερώς οι μαθητές στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Σκοπός της έκθεσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τις ιδιαιτερότητες των τηλεπικοινωνιών και την εξέλιξή τους, μέσα από 3 βασικές θεματικές ενότητες:

  • Ιστορική εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών με την προβολή τής βιντεοταινίας «Από τις φρυκτωρίες στο Internet», καθώς και με την παρουσίαση χρονολογίου των τηλεπικοινωνιών από τον 17ο αιώνα έως σήμερα.
  • Επαφή με αρχές τής Φυσικής που αποτέλεσαν τη βάση για την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών.
  • Επίδειξη παλιών και σύγχρονων τηλεπικοινωνιών μέσα από μουσειακό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Στο Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι μαθητές ενημερώθηκαν διεξοδικά σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο των σεισμών και τον τρόπο καταγραφής τους. Δεδομένης και της ιδιαίτερης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, η εν λόγω ξενάγηση ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και διαφωτιστική για τους μαθητές.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr