Επίσκεψη στο Μουσείο Πατρών

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών πραγματοποίησαν όλες οι τάξεις του σχολείου μας, την Τρίτη 24 Απριλίου 2012. Η επίσκεψη οργανώθηκε μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος μάλιστα κάλυψε και όλα τα έξοδα της μετακίνησης.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα μοντέρνας σύλληψης και αισθητικής κτήριο στην Βόρεια είσοδο της πόλης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους δασκάλους τους στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, η οποία διαρθρώνεται σε τρείς μεγάλες θεματικές ενότητες, που καταλαμβάνουν αντίστοιχα τις τρεις αίθουσες του Μουσείου. Πρόκειται για την αίθουσα του Ιδιωτικού Βίου, την αίθουσα της νεκρόπολης και την αίθουσα του Δημόσιου Βίου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τη δίωρη περίπου ξενάγηση και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν τα ψηφιδωτά, ο πολεμικός εξοπλισμός, τα κοσμήματα καθώς και η αίθουσα της νεκρόπολης με τις λάρνακες και τους σκελετούς.

Η επιτυχημένη επίσκεψη συνεχίστηκε με έναν σύντομο περίπατο στο πάρκο Ειρήνης, στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου οι μαθητές έπαιξαν και διασκέδασαν, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr