• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Θεατρική παράσταση: Ο εγωιστής γίγαντας

Θεατρική παράσταση: Ο εγωιστής γίγαντας

Την θεατρική παράσταση "Ο εγωιστής γίγαντας" του θιάσου ¨Το θέατρο του παιδιού" παρακολούθησαν την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 οι μαθητές της Δ? τάξης του σχολείου μας, στο κινηματοθέατρο Πάνθεον.

"Ο εγωιστής γίγαντας" είναι μια τρυφερή κλασσική ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που περιλαμβάνεται στο έργο του "Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας και άλλα παραμύθια".

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ? έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ? ένα μέρος μακρινό. Σ? αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.

Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει? Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ? ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο.

Όμως τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά και άλλαξαν όλα. Ο γίγαντας κατάλαβε, έγινε απλός κι αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία & Θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Παναγιώτης Δημουλέας
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος

Ηθοποιοί

Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος,
Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος,
Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας,
Κατερίνα Μπιμπή

Πληροφορίες παράστασης

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr