Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, γιορτάσαμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ή αλλιώς Safer Internet Day (SID).

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο μας, και όχι μόνο την ημέρα αυτή, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δυο εβδομάδων περίπου. 

  • Κατ'αρχήν υπήρξε παρουσίαση και σχετική ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας από τους φετινούς πρεσβευτές, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το θέμα, ώστε να γίνει καλύτερα και η διάχυση στους μαθητές. Τυπώθηκε και μοιράστηκε σχετικός οδηγός στους εκπαιδευτικούς και δόθηκαν επίσης πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό. 
  • Η πιο συστηματική ενημέρωση έγινε στους μαθητές των τμημάτων των τριών τελευταίων τάξεων. Παρουσιάσεις και συζήτηση, αναστοχασμός, εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμπλήρωση ερωτηματολογίων ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.
  • Μαθητές της ΣΤ' τάξης στη συνέχεια δημιούργησαν παρουσιάσεις με χρήση του λογισμικού Microsoft Powerpoint. Δείτε ενδεικτικά εδώ.
  • Μαθητές της Ε' τάξης ηχογράφησαν υπέροχα σποτάκια σχετικά και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, τα οποία και ανέβηκαν στο European School Radio. Μπορείτε να τα ακούσετε είτε συντονιζόμενοι στο ESR είτε κάνοντας κλικ εδώ
  • Μαθητές της Δ' τάξης ζωγράφησαν σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Δείτε εδώ.
  • Επιπλέον, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε προβολή της βραβευμένης ταινίας του Saferinternet.gr με τίτλο "Το Παντοπωλείο", καθώς και άλλων σχετικών ενημερωτικών βίντεο από τους πρεσβευτές, ακολούθησε συζήτηση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

"Το Παντοπωλείο"

  • Παράλληλα, μοιράστηκαν σελιδοδείκτες στους μαθητές, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για τον φετινό εορτασμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση και των γονέων και κηδεμόνων, αφού ζητήθηκε από τους μαθητές να δράσουν ως πολλαπλασιαστές, ενημερώνοντας τους γονείς τους και παραπέποντάς τους μέσω και του σελιδοδείκτη στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου του σχολείου, όπου αναρτηθηκε σύνδεσμος σε ειδικό minisite του internet-safety.gr  με πολύ χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τους γονείς.

Έτσι ολοκληρώθηκε και ο φετινός εορτασμός. Μέχρι το 2016 λοιπόν!

Πηγές: saferinternet.gr, internet-safety.sch.gr

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr