• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Δραστηριότητες
  • Δράσεις
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Σε συνέχεια της επίσκεψής τους στο Καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αυτή τη φορά στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης

Αφού τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη του Μουσείο κα Θεολόγη ? Γκούτη Πηνελόπη, τα παιδιά ενημερώθηκαν και πειραματίστηκαν με την πολύτιμη αρωγή των καθηγητών?συνεργατών του μουσείου για το ρόλο των τηλεπικοινωνιών στη ζωή μας.

Γνώρισαν τα παλαιά μέσα μετάδοσης της φωνής, κατανόησαν τη δημιουργία του τηλεφώνου και την εξέλιξή του, πειραματίστηκαν με παλαιούς τρόπους μετάδοσης του ήχου και έφθασαν στη σημερινή εποχή και τη σημασία των οπτικών ινών στην ταχύτατη μετάδοση πληροφοριών.

Στον χώρο υπήρχε και παλαιότερο τηλεφωνικό κέντρο όπου τα παιδιά γνώρισαν τη λειτουργία του μέσα από παιχνίδι που είχαν οργανώσει οι υπεύθυνοι. Ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας περίπου 2 ωρών το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα από συζήτηση με τους μαθητές και την προβολή βίντεο (ασκήσεις για όσα έμαθαν) στο αμφιθέατρο του μουσείου κεντρίζοντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους. Μετά το τέλος της επίσκεψης όλοι οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξανασυμμετάσχουν σε παρόμοιες δράσεις.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr