• Αρχική
  • Σχολική Ζωή
  • Καινοτόμες Δράσεις
  • Πολιτιστικά
  • «Πάμε μια βόλτα στην πόλη μας στον χώρο και στον χρόνο» [3]

«Πάμε μια βόλτα στην πόλη μας στον χώρο και στον χρόνο» [3]

DSCN2893

Η τρίτη δραστηριότητα του πολιτιστικού προγράμματος του ΣΤ1 περιλάμβανε την επίσκεψη των μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και τον Μυκηναϊκό Οικισμό της Βούντενης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014.

Στον χώρο του Μουσείου οι μαθητές, στην αρχή, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και περιδιάβηκαν τις τρεις αίθουσες του, ιδιωτικού βίου, δημόσιου βίου και νεκρόπολη, για να δουν τα αντικείμενα της Μυκηναϊκής και της Ρωμαϊκής περιόδου.

Έπειτα οι δύο ομάδες χωρίστηκαν σε πέντε, και η καθεμία από αυτές μοιράστηκε στους χώρους του Μουσείου σε μια δραστηριότητα με θέμα το «Κυνήγι του θησαυρού». Σκοπός ήταν να ανακαλύψουν αντικείμενα με οδηγίες που τους παρέχονταν σε φύλλα εργασίας.

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη δραστηριότητα, επισκέφτηκαν τον Μυκηναϊκό Οικισμό της Βούντενης. Στην αρχή προβλήθηκε ένα βίντεο με θέμα την περιοχή του οικισμού και στη συνέχεια ξεκίνησε η περιήγηση στους δύο λόφους, από τους οποίους ο ένας περιέχει την νεκρόπολη του οικισμού και ο άλλος τον ίδιο τον οικισμό. Εδώ οι μαθητές χωρίστηκαν στις δύο αρχικές ομάδες και με οδηγίες φύλλων εργασίας ανακάλυψαν διάφορα στοιχεία των δύο περιοχών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και πέρασαν υπέροχα, σύμφωνα και με τις δικές τους μαρτυρίες.

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr