Δράση «+δημιουργώ»: Δημιουργία αφίσας

32

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν για τη φετινή σχολική χρονιά τα τμήματα Β1 και ΣΤ2 του σχολείου μας με τίτλο "Mη με κοροϊδεύεις... Ενδοσχολική Bία - Bullying", σε συνεργασία με το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και με θέμα την ενδοσχολική βία, οι μαθητές του ΣΤ2 έλαβαν μέρος στην δράση «+δημιουργώ».

Στόχος της δράσης αυτής του Υπουργείου Παιδείας και του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού είναι τόσο η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, όσο και η ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

Οι μαθητές μας λοιπόν δημιούργησαν αφίσες, εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες για μια καθημερινή σχολική ζωή χωρίς βία, και έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό για την επιλογή της αφίσας του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Οι δημιουργίες των παιδιών ήταν εκπληκτικές όπως θα δείτε και παρακάτω. Τριμελής επιτροπή επέλεξε μία από αυτές, η οποία και στάλθηκε στο διαγωνισμό αφίσας «+δημιουργώ».

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός των Εικαστικών του σχολείου μας, Αλέξης Κόρμπης, μετέτρεψε την αφίσα σε υπέροχη τοιχογραφία, η οποία και κοσμεί τώρα τον διάδρομο του κάτω ορόφου, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ενδοσχολικής βίας.

Αφίσα που επιλέχθηκε

afisa via


Δημιουργίες μαθητών


Τοιχογραφία

Εκτύπωση

Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων

Ζαλόγγου 21, Δεμένικα
Πάτρα 263 32

2610 520676
2610 520732
maildim-demen.ach.sch.gr